Sunday, June 7, 2009

Terima kasih kerana sudi menjadi isteri saya.

Assalamualaikum wth,

Korang tau, hanya selang dua hari saja aku menjadi duda sejak kehilangan isteri pertama aku, Datin Seri Paduka Fuji minggu lalu. Kerana tidak dapat menahan gelodak nafsu, aku bernikah sekali lagi. Cik Puan Nikon d50. Hantaran sama mahal macam bini pertama aku dulu, DH 3500. Kaler lawa, sharpness menggiurkan dan beberapa hal dalam kain yang tidak aku ungkapkan dengan bicara manis dan rias kata.

.........

Sabtu. 2.30 p.m. Kediaman Rasmi Duta Besar Malaysia Ke Maghribi. Aku sorang je datang tanpa pakai baju batik dan berlalu penuh macho serta tidak merasakan apa itu emosi malu. Majlis resepsi keputeraan YDP Agong hari ni kat Rabat. Hampir semua rakyat Malaysia di Maghribi ada sama. Sebelah petang diadakan majlis cukur jambul 3 bayi hasil mahsul keluaran rakyat Malaysia di Maghribi. 2 baby kacukan Malaysian-Morroccan dan seorang Malaysian-France. Semangat 'One Malaysia' sungguh. Kagum aku. Dan kali pertama d50 aku beraksi. Powerful. Elegant. Sexy. And it was just nice and clean. Walaupun sekadar available light, gambar d50 hampir kepada perfect, bagi akulah..kekeke.. Kali pertama aku rasa begitu terbakar dengan fotografi sampai 2 pinggan aku lantak laksa ngan pulut kuning. Fuuhh..

p/s : aku nak cukur jambul d50 aku tadi, tapi mati² diorang tak kasi. Huh..jeles le tu d50 aku baru lagi. Enjoy the d50's photos. Bon Appetitto!


Ostat Mad Noor, First Stage Iron Chef of PMMM

Madamme Ana

Datuk Osman Samin, orang kuat Persatuan Rakyat Malaysia Maghribi

Gambar standart wedding photography

Team Marhaban El-Meraban

Team leader

Senior Mama

Gambar standart wadding photography version 2

One Malaysia-Morocco 1

Nurul Huda One Malaysia-Morocco 2

Safwan, One Malaysia-Morocco

Maaf bebanyak, One Malaysia-France baby aku tak dapat chance nak capture. Ada peluang aku capture okeh.

.........

Yoshhh....get ready for Speedlite SB-600. I'll catch you up soon!!..ngahahah..

........

Jom klik!Ads Portal Diyalna.com

8 comments:

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

i wish i can get the same camera like yours...

[ayat di atas ayat request utk birthday present aku next year]

- eina - said...

adeeeehhh... tajuknya... bikin eina terkezut neh.. wakakakak~~~ errr... sweet la baby2 tuh... kiss kan utk eina eh... :D

mshafie said...

wow..dah beli camera baru eh...harga macam lebih kurang jek kat Malaysia..ker macam kena tambah RM 1 riban lagik..

Muhammad Haidar said...

jeles btol la x dpt camera cam tu...

pu3 balqis said...

haha34..
tajuknya sgt tak bley blah...
ok, selamat pengantin baru ya..!
;-P

ekramhakim~ said...

smart gler gambar die bang!

meh saya tolong cukurkan jambul d50 tu haa...

gattaiii

miss GAZA said...

smoga berbahagia hingga ke anak cucu brsama istri keduamu itu..
=p

halim qittun said...

siyes cantek..syidut, try la plak tgkap gamba dr perspektif..
dr bird view ke, worm view ke fish view ke..
siyes psti mgancam..
dgn syarat jgn malu la nk beraksi mse amek gamba..

Muzium

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...