Tuesday, June 2, 2009

Kamera Fujifilm Finepix s9600 Untuk Dijual!



Maaf, kamera ini sudah terjual kurang dari tempoh sejam entry ini disiarkan. Terima kasih!


Assalamualaikum wth.

Setelah berfikir, mencerna idea, solat istikharah (jangan percaya), dan makan megi perisa ayam malam tadi, aku bertekad untuk menjual kamera SLR pertama dalam hidup aku, Fujifilm Finepix s9600. Ini semua angkara pengaruh rakan sebaya. Adik² di rumah janganlah melawan cakap ibu bapa, nanti buruk padahnya. Apakah kena mengena statement tersebut?

Sudah lebih 2 tahun kamera Fuji tersebut berdampingan dengan momok hengsem ini. Performancenya tidak pernah mengecewakan aku. Yalah, kamera baru available 2 tahun, takde masalah langsung sepanjang aku dengan dia. Berat hati aku nak jual. Namun, sampai masa untuk aku melepaskan menatang baik nih pergi. Sesiapa yang berkenan dan mampu dan paling penting, meminati seni fotografi, boleh membeli kamera ini dari aku. Aku akan senaraikan accesories dan fungsi kamera ni.

Fujifilm Finepix S9600

Ciri-ciri kamera

1. Mempunyai megapixel 9.0 megapixel.
2. 10.7 kali zoom.
3. Lens 28-300 mm.
4. Merupakan kamera semi pro dan sesuai untuk pro-beginner photographer .
5. Mempunyai 6 mode semi pro seperti, mode landscape, sport, night, portrait dan sebagainya.
6. Mempunyai 4 Pro-mode iaitu M, A, S dan P.
7. Fungsi kamera yang mesra pengguna. Mudah dikendalikan.
8. Ringan.
9. Mempunyai kelebihan dalam gambar Potret dimana Fuji adalah jenama yang cukup pakar dan teliti di dalam menghasilkan gambar sebegini.
10. Makro yang best.
11. Tidak mempunyai Image Stabilizer.
12. Kelebihan didalam penggunaan tenaga bateri yang minimum. (Jimat bateri, siyes beb!)
13. Image yang sharp.
14. Baru dua tahun digunakan sejak dikeluarkan pada tahun 2007.
15. kualiti gambar yang menakjubkan. (Tak poyo ke haa ayat nih?)

Dan accessories lain yang disertakan sekali adalah,

1. UV filter.
2. Beg
3. Bateri rechargeable 6 bijik.
4. Cable.
5. Memori kad Kingston 1 Gigabyte.

Dan, banyak lagi function yang tidak disenaraikan oleh aku pasal kamera nih. Walaupun dah dua tahun aku pakai, ada lagi function yang aku tak terokai lagi. Harga kesemuanya, DH2800. Tapi jangan risau, boleh runding lagi. Dan tentang pembayaran, aku mahukan pembayaran secara tunai.

Sesiapa yang berminta boleh YM aku,
shahcpoot_morocco

Atau kol aku kat no,
+212613632289.
Owhh..lupa, ni aku jual kat sesiapa yang kat Morocco je okeh..hehehe..
Terima kasih.



........

Jom klik!Ads Portal Diyalna.com

13 comments:

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

gua nak order kamera lu lapan bijik boleh?? hahahaha

kenangan beb. tapi apakan daya, tuntutan kehidupan amat mendesak. hahahahaha

selamat menjual!~

(aku sampai sekarang tak jual lagi d60 aku. bukan sebab banyak duit, sebab kenangan saangat banyak. duit? kerja keras potong bawang, basuh pinggan, cuci jalan, lap bangunan, tarik keretapi dan sebagainya lagi utk membeli d80!) hahahaha

syahiddmilikku said...

kamitaken,
gua pong camtuh beb, nilai estetika amat bernilai tinggi. macam² kenangan aku ngan dia. x penah buat masalah. tapi setiap pertemuan akan ada perpisahan kan? demi d50 yang buat aku gile, aku sanggup. hukhukhukhuk...

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

eh pakcik. ko dah jual ke kamera ko? camner zaboon nak baca kalo ko garis semua tulisan tuh? ke pesyen baru nak tarik pelanggan? d50 ker? braper kat sana? awat tak sambar yang dah ada built in motor. mahal ker?

..::بشرى::.. said...

apesal jual kt org yg duk morocco je???jual la kt org yg duk mesia! huhu

syahiddmilikku said...

kamitaken,
owhh..atok. dah jual dah. Sebab tu iklan kena padam, tapi memandangkan ini blog, method sedemikian terpaksa digunakan.
InsyaAllah, Nikon d50. Rege lebey kurang, RM1600 siap kit lens. Ingat nak sambar skali tele..yang siap motor skali x de sini, ketinggalan skit. Body ada ok lah. yang baju lain aku leh belikan, yelah bini muda katakan..kekeke..

Bashari? Basri?,
Dah saya kat morocco, takkan nak jual kat mesia..hooho..mesia pasaran kamera lagi up berbanding sini..

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

akhirnya...

tu duit tu nk tampung duit tiket flight g mesir ke??hahaha

aku bgtahu mains..ko bejalan je..ahakz!

;p

syahiddmilikku said...

bang adam,
koreksyen plis, saya dah beli da sume tuh. nak naik flight jer..huhuhu..
dan buat penegtahuan incik adam, saya TIDAK, diulangi, TIDAK mendapat tajaan mains yang najis hidung masin tersebut. huh! harharhar!

ekramhakim~ said...

sapekah pembeli yang kene tipu tu erk?ekekeke..

sian die..=P

syahiddmilikku said...

ekramhakim,
jangan lupa kerana kamera saya wajah anda nan menyakitkan hati itu terlukis indah. Kamera saya tidak pernah menipu.

ekramhakim~ said...

haah.kamera itu tidak pernah menipu dengan wajah yg terlukis indah..

saya dah tahu siapa yg kene tipu itu..ekek..

..::بشرى::.. said...

bukan bashari la...tapi busyro...ni yg geram eja nama org salah ni...da la kamera cpt sgt jual

PrinCess DiarieS said...

sabar ye busyro..haha

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hahaha..aku lupa plk yg ko tak dpt tajaan mains yg baik hati menaja aku ke Jordan dlu..hahaha..

p.s: tu la saper suh ngaku dok Beranang..len kali ckp la "tp, senior sy dok ns.." hahaha ;p

Muzium

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...